OVER EEN GIFGROENE BOXERSHORT EN EEN GEDACHTEFLITS

11 mei 2018 –Sleutels kwijt. Alweer. Ik weet zéker dat ik ze HIER had gelegd. Of liggen ze toch boven? Met draaiende ogen loop ik de trap op. Alweer. Tot het geroep van mijn man me verlost: Sophie-hie! Ik heb ze! De sleutels bleken al op de deur te zitten. We zetten ons zoontje in de auto en zijn klaar om te gaan shoppen. Elke week maken we een gezellig uitstapje naar Stad Terneuzen. Vrijdagavond koopavond is perfect te combineren met een leuk restaurant, en als we vroeg vertrekken proeven we de sfeer van de vrijdagmiddagborrels.

Er schiet me iets te binnen…

Toch merken we dat het de laatste tijd minder druk is dan vroeger. Er zijn avonden dat we als enige de winkels binnenstappen. En om eerlijk te zijn voel ik me dan weleens ongemakkelijk. Kan ik u helpen? De verkoopster glimlacht vriendelijk, en knipoogt naar onze zoon. Die is nog maar anderhalf jaar, dus knipoogt uitbundig terug. Ik vraag me af tot welke leeftijd hij die damesharten zal stelen. Ondertussen bedank ik de jongedame vriendelijk, en besef me achteraf dat het toch beter was geweest wat hulp te krijgen. Vooral op de herenafdeling. Hoe combineer je een spijkerbroek, behalve met een T-shirt? Gelukkig is mijn man hier wat handiger in dan ik, en staat hij al in de paskamers. Mijn zoontje vindt het tijd voor verstoppertje, en gooit het pasgordijn opzij. Heel de winkel ziet de gifgroene boxershort van mijn man. Oké, dit keer ben ik blij dat het niet druk is in de winkel. En ineens krijg ik een gedachteflits. Niet alleen dat mijn man gerust eens naar de fitness kan – ja, dat ook – maar er schiet me een idee te binnen.

Nummertje trekken, alstublieft.

Waarom zetten we niet alles op alles, om inwoners allemaal de winkelstraat op te krijgen? Het zou eigenlijk zo druk moeten zijn, dat we op de kop van de Noordstraat een nummertje moeten trekken om de winkelstraat in te mogen. Maar in plaats daarvan vraag ik me af hoe mijn zoontje straks zal winkelen. Bestaan er dan nog wel paskamers? Ik hoop het wel, want we hebben er zomaar plezier in door de winkelstraat te struinen. Dat is toch een stukje beleving. Steeds meer mensen shoppen online, en vinden leuke inspiratie op allerlei online kanalen. Zelf maak ik me er ook schuldig aan. In onze straat rijdt regelmatig een PostNL busje, bijvoorbeeld omdat ik weer eens veel te laat een cadeautje heb gekocht. Of omdat je zo lekker eenvoudig kan intypen wat je nodig hebt, en dan nog behoorlijk wat keuze hebt ook. Toch maak ik direct een beslissing. Ik maak een vastberaden knikje, en schiet in de lach als de verkoopster me aanstaart van verbazing. Een binnenpretje, leg ik uit. Ondertussen neem ik bij mezelf een besluit: ik weiger te geloven dat online shoppen een bedreiging is voor de Retail in Zeeuws-Vlaanderen. Ik zal lokaal kopen, met het gemak van online. En zo is het idee van Scheldestore begonnen. Mijn man ziet mijn gezicht: wat heb je nu weer bedacht?

Scheldestore is er voor ALLE Zeeuws-Vlaamse organisaties. Wil je ook online en offline combineren? Stap in en reis mee met je klanten.

Meld je dan HIER aan!

OF VIND HIER MEER INFORMATIE OVER DEELNEMEN AAN HET PLATFORM